Rob Lokhorst 06-15221455

Over ons

Vincent Bergervoet en Rob Lokhorst ontmoetten elkaar in de Big Bounce Band, een bigband uit Duiven. Vincent als dirigent, Rob als saxofonist en fluitist.

 

Vincent
Vincent is op het conservatorium opgeleid tot uitvoerend musicus en muziekdocent saxofoon.
Als docent ziet hij regelmatig leerlingen die een slecht spelend instrument bezitten.
Als beroepssaxofonist weet hij als geen ander hoe belangrijk een goed sluitende saxofoon is:
meer toon door een goede saxofoon!

 

 

 

 

IMG_0477
Rob speelt een jaar of veertig fluit en saxofoon. Ook hij heeft in die tijd ervaren hoeveel een goed spelende saxofoon  toevoegt aan het speelgenot.  De werkplaatsen van de reparateurs waar hij geweest is, hebben hem altijd geboeid.  Omdat hij steeds meer saxofoons kreeg, besloot hij om het reviseren en repareren zelf te gaan leren. Via zijn goede vriend Jurrien Wormgoor kwam hij terecht bij Anton Vroom, die cursussen goudsmeden geeft.
Anton heeft vroeger ook een muziekwinkel gehad en is o.a. een bekwaam reparateur van blaasinstrumenten. Rob is een cursus goudsmeden gaan volgen. Tussen de bedrijven door heeft Anton hem de nodige kneepjes geleerd over saxofoon- en fluitonderhoud: van ‘normaal’ onderhoud tot metaalbewerking. Samen met Jurrien heeft hij in Engeland een cursus gevolgd bij Robert Bigio: houten fluitkoppen bouwen.

 

Vincent werd enthousiast door de verhalen van Rob en wilde graag ook leren hoe je een instrument kunt repareren. Zodoende kan hij zijn leerlingen extra service geven door ook onderhoud van hun instrumenten aan te bieden. Rob heeft zijn kennis met Vincent gedeeld en samen hebben zij zich steeds verder ontwikkeld.

Van het één kwam het ander: beiden werken niet meer in loondienst. Hierdoor is er nu de mogelijkheid om het repareren als professie uit te oefenen. Zij besloten tot de oprichting van Rolock.