Over Rolock

Rolock staat sinds 2016 geregistreerd bij de Kamer van Koophandel. Ik begon het bedrijf samen met Rob Lokhorst, maar in 2022 besloot Rob met pensioen te gaan en heb ik het bedrijf alleen voortgezet. Sinds die tijd is Rolock gevestigd aan de Silvoldseweg 27A in Terborg.

VincentIn mijn jongere jaren studeerde ik op het conservatorium in Arnhem. Ik studeerde af als uitvoerend musicus saxofoon en directie. Jaren na afstuderen was ik muziekdocent saxofoon op de muziekschool Arnhem en muziekschool Over-Betuwe. Ook was ik werkzaam als dirigent in de hafa wereld.

Als docent/dirigent zag ik regelmatig leerlingen en muzikanten die een slecht klinkend of moeilijk speelbaar instrument bespeelden. Terwijl dit in de meeste gevallen met een reparatie of revisie op te lossen zou zijn.
Als beroepssaxofonist weet je als geen ander hoe belangrijk een goed sluitende saxofoon is:meer toon door een goed sluitende saxofoon.

Toen de muziekscholen op een andere manier gingen werken in Nederland heb ik de switch gemaakt naar reparateur van houtblaasinstrumenten. Ik heb de übercourse bij MusicMedic in Wilmington, North Carolina, Amerika gedaan. Daarna veel ervaring opgedaan in Oosterbeek waar het bedrijf de eerste 5 jaar gevestigd was. Veel heb ik geleerd van Rob Lokhorst.Met name op het gebied van Goudsmeden.

Inmiddels weten veel klanten de weg naar Rolock te vinden. Zoals U  in het gastenboek kunt lezen op deze website. Ik vind het leuk om met klanten samen te proberen om hun instrument weer zo te maken dat ze weer 100% tevreden zijn. Dat er weer speelplezier is.

Gezien mijn ervaring in de hafa wereld weten steeds meer muziekverenigingen de weg naar Rolock te vinden. Voor onderhoud en reparatie van hun saxofoons en dwarsfluiten.

Heeft u advies nodig, vragen over onderhoud of reparatie. Bel of mail me en dan maken we samen de boel weer in orde. Wellicht tot ziens, bij Rolock Terborg.